Belépés
facebook_page_plugin

Az Oktatási Hivatal Budapesti Oktatási Központja a hagyományoknak megfelelően ebben a tanévben is megrendezte a Horváth Mihály Fővárosi Történelmi Versenyt, melyen iskolánk diákjai igen nagy számban indultak, és – ezt büszkén jelenthetjük – kivételesen nagyszerű eredményeket értek el.

A szervezők szokás szerint két témát hirdettek meg, az egyik az Árpád-házi királylányokkal, a másik az iszlám kultúrával foglalkozott. Az első fordulóra még iskolánkban került sor 2018. november 28-án. A résztvevőknek teszt jellegű feladatsort kellett megoldaniuk. A középdöntőbe kilenc tanulónk jutott tovább, heten az Árpád-házi királylányok élettörténetében, ketten az iszlám kultúrában merültek el, a szervezők által megadott források segítségével. A szakirodalom beszerzéseben múlhatatlan érdemeket szerzett könyvtárosunk, Tóth Kornélia, ezért mind a versenyzők, mind a felkészítő tanárok nagy köszönettel tartoznak neki!

A második fordulóra 2019. január 23-án került sor a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban. A diákoknak az elődöntő során 120 perces időkeretben esszét kellett írniuk egy olyan kérdésről, melyet csak a helyszínen ismerhettek meg.

Mindezek után öt diákunk lépett tovább a harmadik körbe, vagyis a döntőbe, melyet március 23-án rendeztek meg az Eötvös József Gimnáziumban. A versenyzőknek itt már szóban kellett számot adni tudásukról, s mondhatjuk, hogy ez igazán remekül sikerült! Az iszlám kultúrával foglalkozó témakörben nem hirdettek hivatalos végeredményt, de kiemelték két tanulónkat, Badó Biankát (11.D) és Németh Mersét (10.D), akikről így elmondhatjuk, hogy gyakorlatilag a verseny első két helyén végeztek! Az Árpád-házi királylányok életét elemző témakörben Ferenczi György 11.c osztályos diákunk megnyerte a 2018-19 Horváth Mihály versenyt, amihez szeretettel gratulálunk!

Köszönjük a versenyzők részvételét és magas színvonalú, elmélyült munkáját, valamint azt, hogy tovább öregbítették iskolánk hírnevét! Tanulóink felkészülését Kéri Anita tanárnő, illetve Gere Gábor és Kristin László tanár urak segítették.

Elérhetőség

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum

Károlyi Mihály

Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma

1139 Budapest, Váci út 89.

Telefon: (+36 1) 320-8427/110
Fax: (+36 1) 320-8427/119 
E-mail: E-Mail Image
Honlap: http://www.karolyi-kozgazd.hu
OM azonosí­tó: 203061

Ugrás az oldal tetejére