Károlyis Diákok! Külföldi utazási lehetőség!



erasmus plusz

Károlyis Diákok! Külföldi utazási lehetőség!

Iskolánk a következő tanévben újra részt vesz a Erasmus+ szakmai mobilitáson, amely keretei közt egy hónapot tölthetnek iskolánk tanulói Angliában illetve Németországban szakmai gyakorlaton!

Kik jelentkezhetnek: Akik augusztusig (Angliába utazóknál októberig) betöltik a 16. életévüket, és még nem vettek részt Erasmus+ mobilitáson.

Hogyan lehet jelentkezni: Egy magyar nyelvű motivációs levéllel, miért szeretné a pályázó megragadni ezt a lehetőséget. Ezt adja oda az osztályfőnökének vagy a nyelvtanárának vagy a szervezőknek legkésőbb május 25-ig!

Röviden az Erasmus+ programról: A szakmai mobilitás során a diákoknak lehetőségük lesz kipróbálni magukat helyi kis- és középvállalkozásoknál, megismerhetik ezeknek a külföldi vállalatoknak a működését, felépítését. Két célállomása a programnak Drezda (Németország) és Broadstairs (Anglia). A német kiutazáson 12 fő vehet részt, és augusztus 18-tól szeptember 15-ig tart, Angliába 25 fő utazhat, október 7-től november 4-ig. A szakmai gyakorlat mellett sok szabadidős tevékenység és nyelvgyakorlási lehetőség színesíti a programot.

Várjuk minden érdeklődő jelentkezését és kövesse figyelemmel az iskola honlapján az Erasmussal kapcsolatos híreket!


Részletek:

Pályázat Károlyis Diákoknak angliai és németországi szakmai gyakorlatra: ERASMUS+ PÁLYÁZAT 2018

Az Európai Unió Erasmus+ programjának keretében idén is részt vehetnek diákjaink külföldi INGYENES 4 hetes szakmai gyakorlaton. Az előző évekhez hasonlóan az Egyesült Királyság (Broadstairs) mellett Németországba is szervezünk szakmai gyakorlatot a festői Drezda városába.

Na de miért is jelentkezzek?

Projektünk címe: Elméletből a gyakorlatba - kis- és középvállalkozások európai rendszere. A projekt célja, hogy tanulóink megismerkedjenek a fejlett nyugat-európai vállalkozási kultúrával, cégek működésével, felépítésével, a mindennapi munkafolyamatokkal olyan szakmaterületeken, amelyek keretében képezzük diákjainkat (közgazdaság, kereskedelem,

marketing, üzleti adminisztráció, ügyvitel). A négy hetes kint tartózkodás keretében fejlődhet nyelvtudásod, interkulturális készséged, szakmai tapasztalathoz juthatsz, belekóstolhatsz a munka világába, mindezt az angol vagy a német nyelv folyamatos használatával, idegennyelvi környezetben. A szakmai gyakorlatot nyelvtanfolyam, esti közösségi programok és hétvégi kirándulások színesítik, megismerkedhettek az angol és a német épített örökséggel, történelemmel és kultúrával. A program a tanulók számára ingyenes, ezt az EURÓPAI UNIÓ ERASMUS+ programja teszi lehetővé a Tempus Közalapítvány közreműködésével. Ha kíváncsi vagy hogy érezték magukat az előző években a programban résztvevő Károlyis diákok, olvass bele az általuk írt blogba, (elérheted az iskola honlapjáról: Diákélet/Erasmus+), vagy nézd meg az összefoglaló videókat:

Broadstairs:

{phocadownload view=youtube|url=https://www.youtube.com/watch?v=bGU9WE46kHg}

Drezda: 

{phocadownload view=youtube|url=https://www.youtube.com/watch?v=5qweHC0quOc}

Ha részt szeretnél venni bármelyik szakmai gyakorlaton a következő módon jelentkezhetsz:

Fogalmazz meg egy magyar nyelvű motivációs levelet azzal kapcsolatban, hogy miért szeretnél részt venni a projektben és add le a szervezőknek legkésőbb 2018 május 25-ig. Nevedet ne írd rá csak egy jeligét! Egy külön lezárt borítékban egy lapon csatold a nevedet, osztályodat és a jeligét. A borítékon csak a jeligéd szerepeljen. Mindez az objektív, anonim kiválogatást szolgálja és biztosítja az esélyegyenlőséget. A motivációs levél maximum egy gépelt oldal terjedelmű legyen (12-es betű, 1,5-es sortáv). A motivációs leveledet és a borítékot a jelige feloldásával add le a megadott határidőig a szervezőknek, nyelvtanárodnak vagy osztályfőnöködnek.

A szakmai gyakorlatra jelentkezhet minden Károlyis diák amennyiben:

A német út esetében (ideje: 2018. augusztus 18. – szeptember 15.)

2018. augusztus 15-ig betölti 16. életévét legalább B1 szintű német nyelvtudással rendelkezik

Az angliai út esetében (ideje: 2018. október 6. – november 4.)

2018. október 5-ig betölti 16. életévét legalább B1 szintű angol nyelvtudással rendelkezik

Ha bizonytalan vagy nyelvtudásod szintjét illetően, érdeklődj nyelvtanárodnál, vagy oldj meg otthon egy korábbi középszintű érettségit. Legalább 70%-ot kell elérni. A kiválogatás során minden osztálytípust (pl két tanítási nyelvű, nyelvi előkészítős, 4 éves tagozatok) külön értékelünk, a jelentkezők arányában minden tagozatról/osztálytípusból fognak bekerülni tanulók. A válogatás során 100 pontot lehet elérni.

magyar nyelvű motivációs levél (10 pont) angol vagy német nyelvű fogalmazás (20 pont) szóbeli interjú célnyelven (30 pont) 2018. év végi jegyek az érettségi tárgyakból: nyelv, matek, töri, magyar (20 pont) magatartás és szorgalom jegyek (10 pont) osztályfőnöki értékelés a tanuló közösségi munkájáról, aktivitásáról, általános hozzáállásáról (rövid szöveges értékelés, 10 pont) plusz 5 pont kapható versenyszereplésért vagy hátrányos helyzetért

JELENTKEZZ BÁTRAN, IRÁNY ANGLIA VAGY NÉMETORSZÁG!

A szervezők:

  • Kéri Anita
  • Gere Gábor
  • Módos Csaba
  • Bíró Gergely


Kapcsolódó képek