Erasmus: Hatalmas pályázati siker!



Még évekig biztosítottá vált iskolánk részvétele az európai uniós programokon!

Iskolánk szakképzési és köznevelési területen is Erasmus akkreditációt nyert az új pályázati ciklusban, és bekerültünk abba az „elitklubba”, akik több évre előre tervezhetik mobilitásaikat és nemzetköziesítési tevékenységüket. A szakképzés területén a már megszerzett mobilitási tanúsítványunkat vihetjük tovább, az 50 kiemelt intézmény között. Óriási eredmény, hogy köznevelési területen is bekerültünk a 36 kedvezményezett körébe. Mindössze három iskola mondhatja el magáról, hogy mindkét területen a nyertesek közé került!

2021-től megújult az Erasmus pályázati rendszere. Az új programszabályzat szerint mindhárom oktatási szektorban – ebből kettő, a szakképzési és a köznevelési érinti iskolánkat – van lehetőség Erasmus akkreditációra pályázni. Ennek odaítélése igazolja, hogy a pályázó magas színvonalú, a szervezet nemzetköziesítését és a fejlesztési igényeit hatékonyan és hosszú távon szolgáló Erasmus-tervet készített. Az akkreditáció érvényességi ideje alatt az akkreditált pályázók saját szektorukban egyszerűsített módon juthatnak pénzügyi támogatáshoz a mobilitási pályázati kategórián (KA1) belül.

Az elnyert támogatások segítségével új szakmai területekre is kiterjeszthetjük mobilitásainkat. Az eddigi szakmai gyakorlatok és oktatói, szakoktatói mobilitások mellett a jövőben köznevelési területen is megvalósítunk majd diákmobilitásokat (főként a 9-10. évfolyam tanulói számára), illetve lehetősége lesz szakmai oktatóink tanfolyamokon, kurzusokon való részvételére is. A korábbi hagyományaink megtartása és továbbfejlesztése – reményeink szerint – hozzájárul majd iskolánk és tanulóink versenyképességének további javulásához. Várunk mindenkit az új lehetőségeken!

Pályázatmenedzselő és nemzetköziesítési munkaközösség



Kapcsolódó képek