Erasmus KA2 projekt kezdete



"Museum Education in a Digital Era" Erasmus KA2-es projekt előkészítő mobilitásán vettünk részt november 26-30 között Görögországban, Trikalában.


Iskolánkat Ferencz Ildikó, Kertész Anna Eszter és Balogh Ervin képviselte. Az öt napos projekt keretében alapvetően előkészítettük a következő 2 év közös munkáját.

Megismertük a vendéglátó és projekt koordinátor görög iskolát, ellátogattunk a Tsitsanis Múzeumba és az egykori török fürdőbe Trikala városában, ahol korszerű digitális múzeumpedagógiai alkalmazásokkal ismerkedhettünk meg. Az alpolgármester asszonnyal történt találkozásunkkor megismerhettük a helyi kultúrpolitika prioritásait, eredményeit. 

A hét egyik leglátványosabb programja a kalambakai látogatás volt, ahol miután bemutatták a görög iskolafejlődés stációit, bepillantást nyerhettünk két kolostor életébe a Meteorák egyedülálló együttesében.

A projekt későbbi sikeres folytatásához összehangoltuk az E-Twinning koncepciónkat, amellyel a későbbiekben a részt vevő tanulók kompetenciáit fejleszteni tudjuk.

A projektben a Károlyi képviseli egyedül Magyarországot, melyben a koordináló Görögország mellett Portugália, Litvánia és Románia vesz részt.
A pályázat keretében Portugáliában, Litvániába valamint Romániába utazhatnak tanulóink és tanáraink. Az utazások szünetében kreatív múzeumpedagógiai foglalkozásokat szervezünk!



Kapcsolódó képek