Beszámoló a csíkdánfalvai Petőfi Sándor Iskolaközpont diákjainak szakmai gyakorlatáról



Sós Alicia és Balogh Zsófia (12.E) beszámolója


2017. szeptember 25-től október 8-ig iskolánk vendégül látott öt Csíkdánfalvai diákot és kísérőtanárukat. Diákként mi vettünk részt a határon túli iskola tanulóinak fogadásában, és a szabadidős programok során is mi kísértük őket. Két hét során körbe kalauzoltuk őket iskolánkban és városunkban egyaránt.

Délelőttönként részt vettek különböző osztályok tanóráin, megismerve különféle szaktantárgyakat és betekintést nyertek a gyakorlati órák oktatásába is. Délutánonként a város más-más látványosságait látogattuk megközösen.

Első kirándulási célpontunk a Gellért-hegy volt, ahol megtekintettük a Gellért szobrot és a vízesést, majd visszasétáltunk az Erzsébet-hídon Pestre. Másnap a délelőtti órák után elmentünk Újpestre megtekinteni az iskolabörzét, s fagyizással zártuk a napot. Nemsokkal utána elutaztak Csepelre szabaduló szobába, s bár nehéz rejtvényekkel néztek szembe, a végén sikerült kiszabadulniuk. Elvittük őket a Parlamentbe, majd a Dunán is hajókáztak egyet. Hétvégénként szabad programjuk keretében élvezték a bevásárlóközpontok adta választékokat.

Meglátogattuk a Fővárosi Állat- és Növénykertet is, ahol a rossz időjárás miatt nem sokáig élvezhették a látványt, de egy kis „majomkodásnak” szemtanúi lehettek, így boldogan zárták a napot. Végigkísértük őket a Városligeten, s körbe jártuk a Hősök terét is. Később meglátogatták a Budai várnegyedet, ahol megcsodálhatták a Halászbástyát, illetve a Mátyás-templomot. Budapestről kimozdulva egy kicsit északabbra bejártuk Szentendre óvárosát. Utolsó nap Visegrádra kirándultunk, ahol tettünk egy várlátogatást, majd bobozni vettük az irányt.

Remekül érezték magukat nálunk és sok ismerettel gazdagodtunk mind a két oldalról. Jobban megismertük egymás szokásait.

Nagyon örülnénk, ha még több határon túli intézmény diákjait láthatnánk vendégül.



Kapcsolódó képek